okt nov whising chair

Geplaatst op vrijdag 20 oktober 2017 @ 12:23 , 80 keer bekeken


The Wishing-Chair is een serie van 3 boeken van Enid Blyton. EIgenlijk schreef zij er maar 2 en een derde kwam in 2000 uit. Het is er een uit haar genre fantasy/sprookjes boeken deze scheef. De boeken kwamen voor zover bekend alleen uit in het Engels en in Groot- Britannië en sommige van hen koloniën. Hoofdpersonen zijn broer en zus Peter en Mollie en de kabouter Chinky. Chinky bestaat vermoedelijk bezien alleen in hun gedachten gezien hun leeftijd, omgeving waar de avonturen starten etc.

Afbeeldingsresultaat voor wishing chair blyton

Adventures of the wishing chair

De serie begint er mee dat Mollie en Peter een kado zoeken voor hun moeders verjaardag. Ze vinden een mysterieuse antiek winkel die wordt gerund door sprookjes mensen. Ze vinden er een magische stoel, de wishing chair (de wens stoel) met bijzondere gaven. Als je in de stoel zit wordt hij groter en vliegt weg. Ze moeten echter voor ze kunnen kopen al vluchten en de stoel helpt hen er bij. Ze besluiten m maar op de speelkamer neer te zetten. Hun eerste avontuur waarbij ze de kabouter Chinky redden van een reus is er een met gevolgen. De kabouter blijkt tot leven te komen in de speelkamer en de verteller is bang dat hij de kinderen mee neemt op nog meer avonturen met Chinky.

The Wishing-Chair Again

Op de eerste dag van de zomervakantie staan Peter en Mollie te springen voor meer avonturen met de Wishing-chair. Hij zegt dat hij naar God-weet-waar-land te gaan. Maar terwijl ze ondeweg zijn wordt de stoel gestolen. Gelukkig vinden ze m weer maar hij heeft nu 3 vleugels...  Ze komen in t land van uitglijden en Peter stelt voor om de vleugels van de stoel te halen maar zodra er een vleugel af is groeit die meteen weer aan. De volgende dag hebben ook hun speelgoedfiguren vleugels en en zitten op school bij MR Grim bij allemaal bruine mensjes. Ze worden allemaal vrienden en ze kunnen weer naar huis waar Winks een van de mensjes opduikt. Helaas moet hij weer naar school op te einde van de vakantie omdat hij te ondeugend is.

More Wishing-Chair Stories

Dit is het laatste boek van de serie, die dus niet door Blyton werd geschreven. In dit verhaal zijn Mollie en peter thuis voor de kerstvakantie en Chinky en de wishing chair staan klaar voor ze. Ze gaan naar  wensland, gekke poppen en helpen de kerstman of de pakjes voor kerstavond te bezorgen.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

AmikaDewi starstarstarstarstar

Super leuke club voor de fans van alle series van Enid Blyton! De vijf natuurlijk vind je hier maar ook bv Pitty's kostschool en De dolle tweeling!


petradepooh starstarstarstarstar

De club voor fans van de boeken van Enid Blyton, en dat zijn er honderden! Ook met ruimte voor nieuws en weetjes over Blyton zelf en natuurlijk lekker kletsen over boeken en series van de schrijfster haar hand. Leuk voor jong en oud!


Meer aanbevelingen