Galliano

Geplaatst op maandag 01 januari 2018 @ 16:29 , 96 keer bekeken


Serie van deze maand is Circus Galliano. Er zijn 4 delen uitgekomen te weten:

Mr. Galliago's Circus/Het Circus Galliano
Hurrah fot the circus/Lang leven het circus
Circus Days Again/Het is weer circus
Come to the Circus/Kom naar het circus

Afbeeldingsresultaat voor Het Circus Galliano In 1938 kwam het eerste deel uit de tekeningen waren van E.H. Davie net als in deel 2, in 1963 kwam deel 3 uit met tekeningen van Dorothy Brook het laatste kwam een jaar voor het overlijden van Blyton uit in 1967 waar Clyde Pearson tekende voor de illustraties.Vanaf 1972 kwam er nog wat uitgaves uit die uiteraard door Ghostwriters.De hoofdpersonen in deze serie zijn de kinderen Jimmy & Lotta. Lotta heet Carlotta en tada die kennen we weer uit de Pitty serie!

Verhaal
Jimmy is een krantenverkoper die samen met zijn ouders leeft in barre omstandigheden. Op een dag als hij na school het Circus Galliano langs ziet komen. Helaas kan hij niet naar de voorstelling, daarvoor moet zijn vader wel een jaar werken. Maar hun kamp bezoeken kan wel. De artiesten zeggen m Mr Gallano uit de weg te gaan maar kan wel opschieten met het paardemeisje Carlotta of kortweg Lotta. Ze laat m zelfs even kijken in hun woonwagen. Ze laat m ook langzaam aan kennis maken met alle artiesten en hun talenten. Na en nare aanvaring met Harry krijgt Jimmy de kans van Mr Galliano een voorstelling te bekijken. Als Harry weg moet gaat zijn vader werken voor het circus en zo kan hij er blijven.
                 Hij leert er onder andere te paardrijden en helpt met klusjes. Zij moeder wordt er de lerares zodat de circuskinderen kunnen leren lezen en schrijven. Ook krijgt hij er een huisdier een hondje, zijn lievelingsdieren. Maar dan moet Lotta weg en dat vinden ze vreselijk omdat ze goede vrienden zijn geworden. 

Andere links naar andere series
Blyton recyclde ook nog wel eens dingen qua persoonlijkheden. Is Lotta een en dezelfde uit de Pitty serie waar ze Carlotta wordt genoemd, Jimmy kreeg wat eigenschappen van Phillip Mannering in de avonturenserie. Deze jongen sprak de taal van de dieren en dat is precies wat hij ook kreeg. 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

AmikaDewi starstarstarstarstar

Super leuke club voor de fans van alle series van Enid Blyton! De vijf natuurlijk vind je hier maar ook bv Pitty's kostschool en De dolle tweeling!


petradepooh starstarstarstarstar

De club voor fans van de boeken van Enid Blyton, en dat zijn er honderden! Ook met ruimte voor nieuws en weetjes over Blyton zelf en natuurlijk lekker kletsen over boeken en series van de schrijfster haar hand. Leuk voor jong en oud!


Meer aanbevelingen