Mei avonturen serie

Geplaatst op zondag 06 mei 2018 @ 19:29 , 118 keer bekeken


De avonturen serie kwam uit tussen 1944 en 1955. In eerste instantie was Blyton van plan om er maar 6 te schrijven maar op verzoek van veel brieven van fans schreef ze er nog 2 bij. Ze vervolgen logisch op de eerste 6. Blyton heeft ooit in een intervieuw verteld dat ze elk deel in ongeveer een week zou hebben geschreven. De delen waren:
1. Het eiland van avontuur, 2. Het kasteel van avontuur, 3. De vallei van avontuur, 4. De zee van avontuur, 5. De berg van avontuur, 6. het schip van avontuur, 7. Het circus van avontuur en 8. De river van avontuur.  In 1990 werd het kasteel van avontuur voor de tv verfilmd hier bleef t bij tot 1996 toen werden alle delen opgenomen als serie. Alle karakters uit de boeken kwamen ook in de serie al werd het meer naar die tijd getrokken. Het deed gelukkig niet te veel af aan de originele verhalen. In elk deel beleven Phillip, jack, Dinah en Lucy Ann een avontuur ergens op een plek uit de titel. Als ze te diep in de penarie zitten komt hun vriend en rechercheur BIll manning hen helpen.

Verhaal 
Door de serie heen is er een verhaal in te ontdekken die als je delen los leest niet storend is. In deel 1 maken we kennis met Phillip Mannering die bijles moet krijgen na ziekte op school. Hij is dol op dieren en die op hem. Elk dier dat hun pad kruist komt bij hem. Bij de thuisleraar is ook ene Jack Trent en zijn zusje Lucy-Ann. Jack is wees en heeft een papagaai Kiki en dat maakt t voor Phillip nog enigzins leuk. Gedrieën denken ze een plan uit dat zij mee kunnen naar het huis van tante Polly waar Dinah de zus van Phillip ook al is. Jack houdt verder erg van vogels en wil vogelaar worden. Zijn zusje Lucy-Ann is erg zachtaardig en hangt veel op haar broer, Dinah is het tegenovergestelde en altijd uit op ruzie met haar broer al is ze heel slim. Kiki is een kaketoe en ze kan enorm veel woordjes en zinnen en stemmen na praten. In het eerste deel ontmoeten zij Bill Cunningham die zich voordoet als vogelaar maar door de mand valt bij de kinderen als hij niets van vogels weet. Op t einden van het eerste deel komen ze erachter dat hij bij de politie werkt. Hij wordt later verliefd op de moeder van de kinderen die Jack en Lucy-Ann adopteerd in deel 2. Haar naam is Alison maar wordt door de kinderen tante Allie of moeder genoemd. De opvoeding van de kinderen valt haar vaak zwaar. Bill probeert zoveel mogelijk haar te ontzien en met de kinderen optetrekken terwijl hij ook voor haar zorgt. Ook heeft zij regelmatig ook nog de zorg over tante Polly. Vanaf deel 3 gaan zij allen gezamelijk op vakantie.  IN het 6de deel doet Lucy-Ann een voorstel dat Bill tante Allie trouwt en de kinderen adopteerd. In deel 7 is dit alles al t geval.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

Paulus50 starstarstarstarstar

Leuke club voor mensen die van deze boeken houden en ieder die er in geïnteresseerd is. Veel informatie zowel over de auteur als de boeken. Een aanrader voor fans van (een van) de serie(s) of de auteur


petekind64 starstarstarstarstar

De Vijf, Wie kent ze niet? Maar er is meer! Denk je alles te hebben gelezen? Zoek of heb je informatie? Wordt dan lid van deze club. Ook als je de Vijf niet kent, is deze club de moeite waard. En, je bent nooit te oud om ze (nogmaals)te lezen.


Meer aanbevelingen