Funf freunde/ De vijf films

Geplaatst op donderdag 19 juli 2018 @ 09:22 , 67 keer bekeken


In Duitsland is Blyton misschien nog steeds wel populairder dan in ons land.  Al jaren reden om er ook films van te maken. De films hebben als bron de verhalen van Blyton gemixt met die van Volier en van zogenaamde Ghostwriters van tegenwoordig. De eerste drie films worden komende weken vanaf 21.7.18 uitgezonden via de NPO 3.

De rollen van de kinderen werden gespeeld door Quirin Oettl (Julian) Justus Schlingensiepen  (Dick), Neele Marie Nickel (Annie) en Valeria Eisenbart (George). Coffey de hond speelt Timmy. Ook tante Fanny en oom Quinten zien we terug net als in de derde film Jo. 

Tot nu toe waren er 5 titels:

  • De vijf en de geheime vuurtoren
  • De vijf en het groene oog
  • De vijf en de piratenschat
  • De vijf en de verborgen pyramide
  • De vijf in het dal van de dinosaurius 

De laatste ging eerder dit jaar in Duitsland in premiere. Of hij ook in Nederland uitkomt al dan niet Nederlands ingesproken of ondertitelt is nog niet bekend. De eerste drie films hadden veel elementen van Blyton erin zoals de personages maar ook verhaallijnen zijn te herleiden naar delen van de boekenserie zoals dat Dick wordt aangezien voor een miljonairszoon en ontvoerd, of dat de geheime formules van oom Quinten worden gestolen. Verder werd het aangevuld met de avonturen zoals volier die bedacht waardoor ze oa in film 3 op een Hawaii-achtig eiland terrecht komen. De laatste film volgt het idee van een Ghostwriter die het deel in de jaren '00 uitbracht in Duitsland samen met de strip die weer op Voliers verhaal is gebasseerd van De Vijf in Egypte.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

AmikaDewi starstarstarstarstar

Super leuke club voor de fans van alle series van Enid Blyton! De vijf natuurlijk vind je hier maar ook bv Pitty's kostschool en De dolle tweeling!


Paulus50 starstarstarstarstar

Leuke club voor mensen die van deze boeken houden en ieder die er in geïnteresseerd is. Veel informatie zowel over de auteur als de boeken. Een aanrader voor fans van (een van) de serie(s) of de auteur


Meer aanbevelingen