sept 6 cousins/mistletoe farm

Geplaatst op zaterdag 01 september 2018 @ 15:32 , 86 keer bekeken


De maand september is voor en onbekende serie van Enid Blyton the Mistletoe farm ook bekend als Six Cousins.

De serie is zelfs in Groot-Britannië niet echt bekend, misschien omdat er maar 2 titels waren namen Six Cousins at Mistletoe Farm, uit  1948 en de opvolger uit 1950 Six Cousins Again,

Verhaal
Het gezin Longfield bestaad uit de tweeling Jane en Jack van 15 en hun zusje de 11 jarige Susan die samen met hun ouders, aangeduid als meneer en mevrouw Longfield. Ze wonen op een boerderij de Mistletoe farm waar ook hun spaniel Crackers een plekje heeft. 
Op een dag krijgen hun ouders een telefoontje van hun oom dat hun huis in de stad is afgebrand en of ze zolang er nog geen huis de drie kinderen kunnen opvangen. En zo komen de 16 jarige Cyril, de 14 jaar oude Melisande en de Benjamin de 10 jaar oude Roderick naar het platteland. Het lijkt of de kinderen erg verwend zijn maar mogelijk zijn er ook verschillen in hun opgroeien tussen de stad en platte land die hier aan te grond slag liggen. Maar na een tijdje gaat het toch beter tussen de 6 neven en nichten. Na wat tegenslag vinden de 3 stadse kinderen toch hun plekje en kunnen ze prima opschieten met de 3 kinderen van de boerderij. 

Deel 2
In deel 2 blijkt dat Cyril, Melisande en Roderick hun ouders hebben overgehaald te gaan voor t platte land en wonen zij in een moderne boerderij met hun ouders. Hun moeder, Rose heeft echter het moeilijk om een boerin te worden maar vader David heeft genoeg tegen argumenten toch te blijven. De kinderen blijken echter ook nog niet geheel aangepast... Hun neef en nichtjes van de Mistletoe doen er alles aan dat ze kunnen blijven.

Afbeeldingsresultaat voor the mistletoe farm enid blyton


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petekind64 starstarstarstarstar

De Vijf, Wie kent ze niet? Maar er is meer! Denk je alles te hebben gelezen? Zoek of heb je informatie? Wordt dan lid van deze club. Ook als je de Vijf niet kent, is deze club de moeite waard. En, je bent nooit te oud om ze (nogmaals)te lezen.


Paulus50 starstarstarstarstar

Leuke club voor mensen die van deze boeken houden en ieder die er in geïnteresseerd is. Veel informatie zowel over de auteur als de boeken. Een aanrader voor fans van (een van) de serie(s) of de auteur


Meer aanbevelingen