Personages

Geplaatst op vrijdag 17 maart 2017 @ 18:37 , 280 keer bekeken


Philip Mannering
Grote broer van Dinah en zoon van Alison Mannering.
Phillip heeft een grote donker blonde kuif en wordt vrienden met elke dier dat hij tegen komt. Hij stopt ze bij voorkeur in zijn kleding. Hij mag graag zijn zusje Dinah plagen. HIj is in t begin 14. Zijn bijnaam is kuifkop.
Jack Trent
Grote broer van Lucy-Ann. Hij is in t begin 14, heeft rood haar, groene ogen en veel sproeten.
Hij en Lucy-ann zjin wezen en moeten in vakantie naar hun nare oom tot ze geadopteerd worden door Mrs Mannering. Ze wordt door hen beiden vanaf dan tante Allie genoemd. Jack heeft een passie voor vogels en kijkt graag naar ze. HIj wil graag vogelaar worden. Zijn bijnaam is sproetkop. Hij heeft een pratende papegaai, Kiki.
Dinah Mannering
Ze is ongeveer 12 als de serie begint en is het zusje van Philip en dochter van Alison. Net als haar broer heeft ook zij een kuif in haar haar. Ze moet niets hebben van diens liefde voor dieren, speciaal de kleine enge als muizen en insecten.  Ze is temperamentvol, slim en wijs voor haar leeftijd.
Lucy-Ann Trent
Het jongeren zusje van Jack is 11 als het verhaal begint. Ze is het meeste timide van de kinderen. Ze heeft net als broer rood haar, groene ogen en zonnesproeten, ze is erg mooi om te zien. Ze is erg gesteld op mensen die van haar houden, zoals haar broer Jack. Ze houdt ook van haar (latere) adoptie ouders Bill  en Mrs Mannering. Ze hangt, vermoedelijk omdat ze niemand anders meer hebben, erg op Jack en huilt vaak als het te spannend wordt.
Kiki
De kakatoe van Jack die rozig is en grijs en een grote borst heeft. Ze kan enorm veel woordjes en zinnen en stemmen na praten. De meest onvriendelijke komen van de onvriendelijke oom van Jack  en Lucy-Ann. Haar favoriet is echter een expresstrein in een tunnel. Verder is ze dol op zoet fruit. En helpt vaak de kinderen uit nood met haar woordenschat. Later leert ze ook andere dingen als mensen een poot te geven en speelt ze met zichzelf graag een potje kaart.
Bill Cunningham
Is in deel 1 een geheim agent bij een onderdeel dat lijkt gebaseerd op de Britse Secret Intelligence Service. Vanaf deel 1 duikt hij vaak op in hun avonturen. In het verhaal Schip van avontuur is er sprake van dat hij trouwt met de moeder van de kinderen, Alison.(een deel later is dat reeds gebeurd). Hij adopteerd hen allen als zijn eigen kinderen. Bill is van vele markten thuis, spreekt en verstaat 6 talen (als is niet duidelijk welke allemaal), is dol op de kinderen, kamperen en kan vliegen in een vliegtuig en helikopter
Mevrouw Alison Mannering (later Cunningham of tante Allie)
De moeder van Philip en Dinah en later de adoptie moeder van Jack en  Lucy-Ann. Later trouwt zij met Bill. Zij heeft in het begin een zware baan waardoor ze niet voor de kinderen kan zorgen in de vakanties. Als de anderen er bij komen en ze een grote beloning krijgen kan dat wel, maar valt haar dat vaak zwaar. Bill probeert zoveel mogelijk haar te ontzien en met de kinderen optetrekken terwijl hij ook voor haar zorgt. Ook heeft zij regelmatig ook nog de zorg over tante Polly.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

AmikaDewi starstarstarstarstar

Super leuke club voor de fans van alle series van Enid Blyton! De vijf natuurlijk vind je hier maar ook bv Pitty's kostschool en De dolle tweeling!


Paulus50 starstarstarstarstar

Leuke club voor mensen die van deze boeken houden en ieder die er in geïnteresseerd is. Veel informatie zowel over de auteur als de boeken. Een aanrader voor fans van (een van) de serie(s) of de auteur


Meer aanbevelingen